جراحی درمانی هیسترکتومی به چه منظور انجام می شود؟

هیسترکتومی

عمل جراحی هیسترکتومی به عنوان اولین قدم درمانی در درمان سرطان دهانه رحم شناخته شده است. در طی این عمل، لوله های فالوپ، تخمدان ها و تمامی رحم می توانند از طریق یک شکاف بزرگ ایجاد شده در میانه شکم از آن خارج گردند.

علت انجام هیسترکتومی

دو علت شایع برای هیسترکتومی شامل:

  • درمان سرطان دحم
  • فیبروم های علامت دار رحمی

نحوه انجام عمل هیسترکتومی

تمامی انواع روش های هیسترکتومی تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می شود.

  1. هیسترکتومی شکمی: متداول ترین حالت انجام این عمل، به طریقه برش بزرگ در وسط شکم صورت می پذیرد، اما امکان انجام آن به طریق لاپاروسکوپی نیز وجود دارد. البته این برش بزرگ می تواند به صورت افقی یا عمودی روی شکم انجام گیرد.
  2. هیسترکتومی لاپاراسکوپی: در روش لاپاروسکوپی پزشک چند سوراخ کوچک بر روی سطح شکم ایجاد کرده و از طریق آن ابزارآلات مختلف خود را وارد بدن می کند. به کمک تلسکوپ کوچک متصل به یک از میله ها، پزشک قادر به مشاهده فضای داخلی شکم بوده و با استفاده از میله های دیگر بافت رحمی را از بدن خارج می سازد.
  3. هیسترکتومی واژینال: در این روش هیسترکتومی، رحم از طریق یک برش کوچک ایجاد شده در ناحیه واژن از بدن خارج می گردد.

انواع عمل هیسترکتومی

روش های مختلف عمل هیسترکتومی وجود دارد که شامل:

  • هیسترکتومی جزئی: در این روش تنها بخشی از رحم خارج می شود. امکان باقی ماندن دهانه رحم در این روش وجود دارد.
  • هیسترکتومی کامل: در این روش، کل رحم حتی دهانه رحم نیز از بدن خارج می شود.
  • هیسترکتومی و سالپینگو اوفروکتومی: در این روش، پزشک رحم را به همراه یک یا هر دو تخمدان و لوله های رحمی را خارج می کند.

مراقبت های بعد از انجام عمل

در صورتی که تحت عمل لاپاروسکوپی قرار گرفته باشید، علی رغم وجود سوراخ های کوچک بر روی بدن، بایستی 3 الی 5 روز در بیمارستان تحت مراقبت قرار بگیرید تا وضعیت شما به حالت تثبیت شده سابق باز گردد.

اما چنان چه روش عمل جراحی باز بر روی شما انجام شده باشد، بایستی مدت زمان بیشتری را صرف مراقبت از خود نمایید. همچنین این که نیاز شدیدی به حفظ فعالیت بدنی خواهید داشت. از آن جایی که بافت رحم پر خون است بعد از خارج سازی آن احتمال تشکیل لخته خونی برای بازسازی موضع عمل وجود خواهد داشت. بنابراین لازم است تا حد امکان حرکات بدنی کوچکی مانند تکان دادن پا را انجام دهید تا از بروز این لخته ها پیشگیری کنید.

سعی کنید موضع جراحی شده را خشک و تمیز نگه دارید. بعد از گذشت 48 ساعت از زمان عمل می توانید حمام کنید. تا حد امکان بعد از گذشت دو روز، به صورت روزانه یک دوش سبک بگیرید.

داروهای آنتی بیوتیکی تجویز شده را به دقت مصرف کنید و در صورت مشاهده هر گونه علائم غیر طبیعی مانند ترشحات سفید و بدبو، درد، تب، قرمزی و گرمی محل عمل این موارد با پزشک خود در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *