سرطان تخمدان و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

سرطان تخمدان

سرطان تخمدان ها از جمله مشکلات شایعی هستند که می توانند زنان را درگیر سازند. همانند هر نوع سرطان دیگری این مشکل نیز ناشی از تقسیمات مکرر سلولی کنترل نشده است، اما وقوع آن در تخمدان ها اتفاق می افتد. اجازه بدهید به صورت دقیق تر شما را با علت، علائم و درمان این بیماری آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

سرطان تخمدان چیست؟

تخمدان ها دو اندام قرار گرفته در انتهای هر لوله رحمی هستند که به صورت ماهیانه تخمک ها را ساخته و هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون را آزاد می سازند.

انواع سرطان تخمدان

اکثر سرطان های تخمدانی از نوع مخاطی هستند. این نوع از سرطان ها بدخیم بوده و از سلول های سطحی تخمدان تشکیل یافته اند. اما در میان این تومورهای مخاطی تخمدان، طیفی از سلول ها ازبدخیمی کمتری برخوردارند که این باعث شده نسبت به سایر تومورها خطر کمتری را برای میزبان خود در پی داشته باشند.

علائم سرطان تخمدان

برخی از علائم و نشانه های مربوط به این نوع سرطان شامل موارد زیر می گردند:

  • درد شکم و لگن
  • تکرر ادرار
  • نفخ یا احساس فشار در شکم
  • کاهش اشتها

البته بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که وجود هر یک از این علائم به معنای ابتلای به سرطان تخمدان نیست و زنان ممکن است در اثر ابتلا به شرایط دیگری نیز این علائم را تجربه کنند. بنابراین تشخیص این شرایط تنها براساس انجام آزمایشات تشخیصی دقیق و توسط پزشک متخصص زنان و زایمان خواهد بود.

مراحل سرطان

مراحل این نوع از سرطان تنها با عمل جراحی تعیین خواهد شد اما به طور کلی می توان گفت که مراحل سرطان تخمدان عبارتند از:

  1. مرحله اول: درگیری تنها یک یا هر دو تخمدان ها
  2. مرحله دوم: درگیری رحم و اندام های نزدیک به آن
  3. مرحله سوم: انتشار به غدد لنفاوی یا شکم
  4. مرحله چهارم: انتشار به اندام های دورتر مانند ریه ها یا کبد

تشخیص

روش های تصویر برداری مانند سونوگرافی و سی تی اسکن دو تست ساده ولی حیاتی در تشخیص این بیماری هستند. البته امکان وجود ضایعات دیگر گوشتی مانند پولیپ، توده های خوش خیم یا بدخیم سرطانی است، بنابراین بایستی آزمایشات دقیق دیگری مانند نمونه برداری از ضایعات یا آزمایشات خونی انجام گیرد.

درمان

در میان انواع درمان های ارائه شده برای سرطان تخمدان، به کار بردن برخی از آنها مرسوم تر است. این موارد شامل:

عمل جراحی

از این روش علاوه بر تشخیص مرحله سرطان می توان برای درمان نیز بهره گرفت. بدین ترتیب علاوه بر نمونه برداری از بافت مورد نظر، یک تخمدان به همراه بافت های اطراف خود از بدن خارج می شود. اما در مراحل پیشرفته تر سرطان های تخمدان، برداشتن هر دو تخمدان ها و حتی رحم و بافت های آن ضروری خواهد بود.

شیمی درمانی

روش شیمی درمانی معمولا بعد از درمان جراحی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. داروهای شیمی درمانی باقی مانده سلول های سرطانی موجود در بدن را از بین خواهد برد. اما ممکن است برخی از سلول های سالم نیز از میان بروند.

در نتیجه نرخ بقای بیماران مبتلا به این بیماری در صورتی که در اثر شرایط دیگر از بین نروند بین 18 تا 89 خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *